Fysiotherapie Borger

Medical Taping

Medical Taping bij hooikoorts

Ongeveer 20% van de nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

Binnen het Medical Taping Concept bestaat een tapetoepassing die de hooikoortsklachten kan verminderen of zelfs ervoor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt. 

De tape wordt in een X vorm aangebracht op de rug. Hierbij wordt er de huid op rek gebracht en de tape zonder rek op de huid geplakt. Na één keer tapen is er sprake van een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken). Medical tape kan meerdere dagen blijven zitten voor een optimale 24-uurs behandeling. Er bestaat altijd een mogelijkheid dat er niet voldoende of geen effect optreedt. Wanneer dit het geval is, zou er eventueel nog een extra tape kunnen worden aangelegd aan de voorzijde van de schouder. Naar gelang de eindresultaten gaan we bekijken of de tape wordt herhaald/aangepast. 

U kunt bij ons een afspraak maken om de tape door een van onze fysiotherapeuten te laten aanbrengen. Een afspraak neemt ongeveer 10-15 minuten in beslag.